top of page
  • Forfatterens bildeole

Trangere tider krever sterkere team!

Oppdatert: 29. aug. 2023


Norsk økonomi går dårligere nå. Mange ledere vil derfor ønske å effektivisere organisasjonen sin denne høsten. Les om hvordan du kan du får mer ut av færre folk.
I løpet av knapt to år har Norges Bank økt styringsrenten fra null til 3,75 prosent (Norges Bank 2023). Tydelige tegn på kostnadskutt begynner allerede å vise seg blant norske teknologigiganter som Telenor og Schibsted. Renteøkninger medfører, som kjent, en forsinket virkning, og vi har trolig ennå ikke sett alle konsekvensene i sin helhet.


Arbeidsledigheten i Norge holder seg fortsatt relativt lav, med kun 3,6 % (ifølge SSB i mars 2023), og dette opprettholder en høy lønnsvekst som igjen bidrar til økt kjerneinflasjon i landet. Med andre ord, vi står overfor en fremtid hvor arbeidsledigheten forventes å øke, og lønnsveksten skal reduseres. Dette vil uunngåelig føre til omstillingsprosesser, permitteringer, oppsigelser, og som en konsekvens av dette - økning i antall konkurser.


«In the midst of every crisis lies great opportunity» - Albert Einstein

Hvordan kan din organisasjon øke effektiviteten med færre ressurser?

Etter flere år med vekst vil tiden som ligger foran oss kreve at vi får gjort mer med færre ressurser. En sterk tilbakemeldingskultur og psykologisk trygghet på jobben kan øke samhandlingen og effektiviteten i teamet. Engasjement og motivasjon vil øke når du som leder med treffsikkerhet kan bedrive styrkebasert ledelse. Det er enkel logikk - når flere får gjøre det de synes er gøy, får de gjort mer!


“ Når vi får større forståelse for hvordan våre medarbeidere fungerer - og samtidig blir mer observant på deres styrker - kan det ha en reduserende effekt på irritasjon og konflikter, samt øke effektiviteten i teamet.” - Ann Jack, GroupM

Se vår video om de fire grunnpilarene i et sterkt og effektivt team;


Hva er WIND-metodikken?

WIND™ er et verktøy for å kartlegge, utvikle og effektivisere ditt team! I form av undersøkelser basert på empirisk organisasjonsforskning analyserer WIND motivasjonen og arbeidsstilene innad i ditt team, og bistår deg som leder på veien mot en mest mulig bærekraftig og efffektiv organisasjon.

Kontakt daglig leder i Wicklund-Hansen International AS for mer informasjon E-post: lars@wicklund-hansen.no

Mobil: 977 77 7760 kommentarer

Commentaires


bottom of page