top of page

"Sjefen er en dust...".

Oppdatert: 14. mai 2020

Er du klar over at du sier det hver gang vi møtes? Du sier alltid det samme. «Nå klarer jeg ikke mer. Sjefen min er helt håpløs. Hvordan fikk hun egentlig jobben?»Hva gjør du når du ikke finner "tonen" med sjefen? (bildet: silviarita from Pixabay)

Du har sikkert rett. Sjefen din høres i hvert fall ikke ut til å være helt egnet til oppgaven de gangene du forteller: Kollegaer som mistrives på jobben. Hun får de beste ansatte til å slutte - og de dårligste til å bli. Humøret svinger mye. Til tider vet ingen hva hun gjør eller hvor hun er. Hun har rare møter på kontoret. Legger ut selfies fra luksuriøse feriesteder med #liveterdeiligpåtoppen. Fremmer seg selv og ikke sine ansatte. Tar stadig (dårlige) nye valg og er alltid opptatt av å være best, i hvert fall langt bedre enn sine ansatte. Breier seg på hjørnekontor mens alle andre må sitte på krakker og ergonomiske aktivitetspulter.


Hvordan fikk hun jobben? Det er ikke usannsynlig at hennes evne til å være høyrøstet og fokusert på seg selv blir (mis-) tolket som sterke lederegenskaper: tydelig, målrettet og beslutningsdyktig. Kanskje har hun et navn innen sitt fagfelt og har hatt lignende jobber før. Men var hun ikke noe bedre der kom de kanskje til en enighet om å slutte mot en god referanse...

Men, når sjefen ikke er suksessrik, så blir ikke du det heller - om du velger å bli. Og jeg begynner å bli lei av å høre på deg. Jeg ser du har begynt å miste troen på deg selv. Motivasjonen og gnisten din er stadig fallende.


Ifølge følge norske undersøkelser er dette et tema de fleste er opptatt av: 53% oppgir «At jeg blir sett og lyttet til og tatt på alvor av kollegaer og overordnede." når de skal rangere faktorer som påvirker hvor godt de de fungerer godt i sitt arbeid. (Stamina Helse / Norstat 2018.)


Du må spørre deg selv:

Hvordan pleier følelsen på søndag kveld å være? Hva ser du frem til i uken som kommer? Når føler du at du er i ditt ess på jobben? Hvor lenge er det siden? Får du plass til å utfolde deg der du er? Hvilke utviklingsmuligheter har du? Blir du løftet frem eller holdt tilbake?

Du kan kanskje satse på at andre overordnede også ser det du ser. Men sats ikke alt på det for du kan bli fjernet før sjefen din på grunn av din lave motivasjon og dårlige resultater.


Vær smartere enn sjefen. Ta stilling. Det finnes muligheter der ute. Bedre muligheter.

Grip de!

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page