top of page

Rekruttering i Koronaens tid


Erna slukket lyset på ubestemt tid og Norge gikk sammen med resten av verden inn i betydelig usikkerhet. Noen hundre tusener mennesker venter fortsatt på penger fra NAV i det vi nærmer oss en normalisering av hverdagen. Men nå er det midtsommer og stadig vekk er det få selskaper som tør å ansette. Wicklund-Hansen har gjort noen rekrutteringer i koleraens tid og her er våre erfaringer.


De fleste arbeidsgivere har hatt mer enn nok med å ta vare på de medarbeiderne de har, og ikke alle har klart det like godt. Det er mange som nå har fått erfare at det er annerledes å lede i unntakstider enn i normalmodus. Noen medarbeidere har følt seg oversett, neglisjert eller provosert. De har blitt permittert eller oppsagt. Det kan være tungt å svelge at man blir valgt bort, selv om de fleste jo forstår at det er korona som er grunnen - “ikke meg det er noe feil med”. Uansett har det vært så mye usikkerhet i markedet at mange har vurdert sin jobb og karriere nå. På nettstedet for reklame- og kommunikasjonsbransjen kampanje.com er det publisert tall som viser at halvparten av alle i bransjen er berørt.


I samme periode viser designbyrået Fete typer seg frem med to nyansatte og lyser ut en tredje stilling. De er heldige, har hatt bra fart i perioden og er trygge på markedet fremover. De ser at "nå har vi sjansen".


I dagens marked kan man som arbeidsgiver få tak i flinke folk som er motiverte for et miljøskifte. Fete typer er kunde hos oss i Wicklund-Hansen, og at de skryter på seg gode ansettelser på redaksjonell plass er for såvidt en fjær i hatten til oss. Men viktigere er det at vi opplever det som et offensivt og smart trekk - å vise frem et byrå som vil vokse. Vi setter vår ære i å hjelpe Fete typer med enda flere kollegaer fremover, ved hjelp av et rekrutteringskonsept som utnytter sosiale medier, videoformatet og gamification-mekanismer på en smart måte.


For de som står rolig i koleraens tid kan gå glipp av store muligheter. Rekruttering i koronaens tid kan vise seg å være svært effektivt og utviklende for arbeidsgivere og ambisiøse spesialister.


Ta kontakt med oss om du vurderer rekruttering i koronaens tid! Vi hjelper deg med kartlegging av teamet ditt, rekruttering og utvelgelse, samt onboarding som sikrer at rekrutteringen blir vellykket.
0 kommentarer

Comments


bottom of page