top of page

Elevator Pitch - «deg» på 30 sekunder.

Oppdatert: 18. mai 2020

Se for deg at du sitter i avgangshallen på en flyplass. Ved siden av deg sitter en godt voksen dame. Du kjenner henne igjen fra avisartikler. Du kommer i prat med henne om noe fra dagens nyheter. Du forstår at denne kvinnen kan bli din nye arbeidsgiver. En person du vil kontakte igjen. Du ønsker å si noe som gjør at hun husker deg. Plutselig spør hun - «Så hva er ditt levebrød?".

Dette er muligheten til å si noe kort og smart slik at hun husker deg på en positiv måte. Men det kommer ikke noe kort og smart ut av din munn. Et langt "eee..., jo altså hyggelig at du spør. Jeg har gjort litt forskjellig og er veldig interessert i å komme meg videre. Hvis det er noe som dukker opp altså….eeeh. Med ett blir damen kalt opp til sin flyavgang. Hun reiser seg raskt og hilser farvel. Sjansen er borte.


Hva burde du sagt til henne? Du synes kanskje situasjonen er litt søkt. Men poenget er at alt du kan si kort og konsist også kan utbroderes. Dersom du derimot ikke klarer å spisse din egen kompetanse og erfaring ned til 30 sekunder kan det være fordi du ikke er klar over din kjernekompetanse og hvordan den er relevant for andre.


«If I had more time I would have written a shorter letter»

Mark Twain


Vi møter mange kandidater og oppplever stadig at det ikke er lett å få formidlet seg selv og sin kompetanse i på en god måte. Noen ganger kommer det en lang utlegging om ALT kandidaten kan/holder på med - og jeg blir uinteressert. Du viser samtidig at du ikke er interessert i meg (som arbeidsgiver) eller min situasjon (som potensiell kollega). En god introduksjon bør skape interesse og dialog.

Her er en formel i 4 setninger som definitivt er egnet til å vekke interesse og generere oppfølgingsspørsmål:

  • En setning om den ene tingen som er mest beskrivende for hva du gjør.

  • Hvilke kunder og oppdragsgivere du jobber med.

  • Beskriv problemer den du snakker med kan relatere seg til.

  • Hvordan du (typisk nok) løser disse utfordringene for dine kunder?

Du bør jobbe med den og lese den høyt - også for andre. Her er et eksempel som kan gjelde en ansatt i WHI når vi neste gang møtes på flyplassen:

  • Jeg er CV-doktor for ambisiøse ledere primært i og rundt Oslo.

  • Jeg jobber for godt utdannede mennesker på tvers av bransjer som stiller store krav til seg selv og egen sin egen utvikling.

  • Eksempelvis hjalp jeg en erfaren økonom til sin første tittel som banksjef.

  • Mitt bidrag er å meisle ut en spennende historie som gir selvtillit og oppleves relevant for en potensiell arbeidsgiver.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page