top of page

Hvordan er det å jobbe med digital markedsføring?

Oppdatert: 11. feb. 2022

I Wicklund-Hansen jobber vi tett med GroupM, og har intervjuet tre talenter fra det programmatiske teamet. De har startet i GroupM under eller rett etter sine studier. Hvordan er det egentlig å starte i byråverden? Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut? Hva ser GroupM som viktige egenskaper for å få jobben? Her kan du lære kjenne Gudrun, Anders og Sara bedre, og selv bli en del av teamet etter endt studie.


Navn: Gudrun Maria Gudmundsdottir


Utdanning: MSc Strategic Marketing Management fra BI


Det beste med jobben: At ingen dager er like og kollegaene mine ❤Gudrun startet i GroupM ved siden av masterskriving, og gikk over til fulltid da hun hadde levert i august 2021.

Hva er en programmatisk spesialist? Og hva er viktige arbeidsoppgaver?

Som programmatisk spesialist har jeg ansvar for å opprette, optimalisere og rapportere på kampanjer. Jeg driver også med rådgiving innenfor den programmatiske kjøpsmetoden i kanaler som display, video, native, Audio og YouTube. Viktige oppgaver kan for eksempel være å gi innsikt og anbefalinger basert på annonsørens forretningsmål, og utvikle programmatiske strategier som oppfyller målene. Når man har forskjellige kunder innen forskjellige bransjer så er læringskurven bratt. Det hjelper selvfølgelig med svært hyggelige og ikke minst dyktige kollegaer (som jeg selv vil si er er Norges beste).

Hvordan var det å starte i GroupM rett etter studiene?

Det er alltid litt skummelt og nervepirrende når man begynner i ny jobb. Jeg hadde jo ingen erfaring med programmatiske kjøp, og i tillegg skulle jeg lære noe nytt på et språk jeg ikke forstår så godt. Heldigvis var gjengen her superhyggelig og tålmodig mens jeg overkom «the language barrier». Man får veldig god støtte fra kollegene her i GroupM, så det er ikke noe man trenger å bekymre seg for!

Hvordan ser du for deg din utvikling i GroupM?

Jeg lærer noe nytt nesten hver dag og håper det fortsetter sånn! Jeg har lyst til å bli Senior spesialist etter hvert, det blir man etter ca 2 års erfaring og god kunnskap. På det Programmatiske teamet finnes mange ulike områder å utvikle seg innen, og akkurat nå jobber jeg med å finne min interesse area så «Programmatisk kan bli min oyster».


Navn: Anders Melhus


Utdanning: Bachelor i Markedsføring og Merkevareledelse ved Høyskolen Kristiania

Det beste med jobben: Et ungt og kunnskapsrikt arbeidsmiljø

Anders har jobbet som Programmatic Trader siden november 2021. Han jobber i GroupM to dager i uken ved siden av studiene sine.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut når man jobber i GroupM på deltid?

Stort sett vil det ligge klart oppgaver som skal gjøres i løpet av arbeidsdagen, men dagen starter med å få overblikk over hva som har skjedd de siste dagene slik som mails, kampanjer jeg har vært med på å bygge og beskjeder. Oppgavene ila. dagen kan være alt fra å rapportere midtveis/etter en endt kampanje, legge inn materiell til en kampanje eller bygge en kampanje fra start til slutt.

Føler du at du får et større læringsutbytte av studiene dine når du jobber her på deltid?

Absolutt! Det blir mye enklere å se helheten og ikke minst hvordan teorien kan se ut i praksis. Det blir lettere å se sammenhengen med studiet og arbeidslivet ved at det man studerer nå skal (i noen tilfeller) gjøres i praksis.

Hvordan ser du for deg din utvikling i GroupM?

Allerede på denne korte tiden jeg har vært her har jeg fått en mye større forståelse av faget, bransjen og hva vi driver med. Jeg ønsker å bygge enda mer kunnskap og erfaring fra programmatisk frem til sommeren slik at jeg kan bidra i en enda større grad når jeg starter fulltid i GroupM til sommeren. Det er utrolig mye mer å lære, og ikke minst mange spennende muligheter å sikte seg inn mot fremover!Navn: Sara Jansson


Utdanning: Bachelor i Kommunikasjonsledelse (BI) og Årsstudium i Økonomi og ledelse (NTNU).


Det beste med jobben: Det inspirerende arbeidsmiljøet, hvor man oppfordres til å stille spørsmål og tenke nytt. Kundene og et internasjonalt miljø er også spennende!


Sara begynte som Programmatisk spesialist i GroupM i november 2021, etter endte studier.


Hvordan har den første tiden i den nye jobben vært?

Det har vært en utrolig spennende og lærerik tid. Jeg har møtt mange mennesker og blitt lært opp av veldig flinke folk som har mye kunnskap og erfaring i faget. Det har vært en bratt læringskurve og jeg har lært at man kommer langt ved å være nysgjerrig, stille spørsmål og tørre å utfordre seg selv. Det er også veldig gøy på jobb, og det er et uformelt miljø der man kan være seg selv.


Hvordan endte du opp i GroupM?

Jeg ble kontaktet av en av rekrutterer som tipset meg om stillingen. Det virket som en perfekt mulighet å få lære meg mer i faget, og få en veldig god start i arbeidslivet.


Hvordan ser du for deg din utvikling i GroupM?

Jeg ser frem til å utvikle meg mer både personlig og faglig, noe det er aktivt fokus på i jobben. Jeg ønsker å være med på å drive utviklingen frem innen det programmatiske feltet, og få muligheten til å fordype meg enda mer i dette faget.
Blir du ferdig med studiene dine til sommeren og vil starte en karriere innen digital markedsføring? Les mer om mulighetene i GroupM, og søk her!

0 kommentarer

Comments


bottom of page