top of page

Stopp massakren nå!

Oppdatert: 20. des. 2023Med pågående grusomheter er det lett å bli observerende, passiv og taus. Norge har signert et opprop sammen med andre vestlige land. Det kan føles om "vi har gjort vårt". Jobben og livet krever min oppmerksomhet, og det er lett å komme til å glemme krigen Ukraina og på Gaza. Krigen er tross alt langt unna...

Det motsatte av kjærlighet er ikke hat, men likegyldighet

Sitat: Elie Wiesel


Jeg vet konflikten er komplisert og jeg forsøker ikke å påstå at jeg har full oversikt over argumentene på begge sider. Likefullt mener jeg det bør være mulig å ta stilling til bombingen av sivile på Gaza. Hva mener du?


Skal bombingen fortsette?

  • Ja, la bombene falle

  • Nei, stopp massakren

  • Usikker...

Jeg er sterkt i mot at Israelske militære bryter folkeretten og massakrerer uskyldige palestinske barn i tusentall. De må stoppe nå!


På CNN ser jeg at det argumenteres for at Hamas bruker den palestinske befolkningen som skjold. At Sykehus på Gaza er viktige sentraler for militær aktivitet for Hamas. Til det vil jeg bare si at det uansett er i mot folkeretten å bombe sykehus og drepe barn. Vi ser spedbarn som kobles fra kuvøse pga strømmangel. Ingenting kan forsvare det. Ei heller i Guds navn. Som menneske må jeg forsvare barnas rett til å få leve opp.


Disclaimer:

WHI forsøker å være en politisk uavhengig organisasjon. Vår virksomhet innen HR, enringsledelse og rekruttering er forankret om mangfold som begrep. Motsetninger er en ressurs. Krig derimot er det motsatt og oppstår etter at dialogen opphører. Mangfold er gitt opp. Det oppstår et tydelig "oss mot dem". Dette er den faglig argumentasjon som ligger bak vårt valg om å skrive denne artikkelen som selskap og ikke enkeltpersoner.

WHI har venner på begge siden av konflikten, og tar ikke stilling til de bakenforliggende konflikten og historiske hendelser.

WHI fordømmer også Hamas sine terrorangrep 7. oktober med bestialske utfall mot sivile israelere.


Kilder:

0 kommentarer

Comments


bottom of page