top of page

MBA - veien til bedre ledelse?

Oppdatert: 14. mai 2020

MBA er overvurdert. Ikke alle trenger mer skole for å lykkes. Tvert i mot viser studier at "hard facts" og formalkompetanse er mindre viktig enn personlige egenskaper og selvinnsikt. Harvard Business Review underbygger det WHI opplever i vårt praktiske arbeid: samhandling er viktig og vanskelig. De selskaper som tar tak i dette kan få varige fortrinn og økt lønnsomhet!


"Når vi er travle, foretar hjernen standard til mønstergenkjenning. Den vil ha enkelhet. Så når andre snakker vil hjernen din automatisk registrere det den har hørt før, og nedvurdere det som er nytt. På den måten vil du gå glipp av andres bekymringer og meninger, og reduerer din evne som leder til å fange opp bedriftens puls. Du risikerer å bli isolert i din ledelsesboble, hvor hjernen din kún lytter til din egen indre stemme." (Sitat: HBR)


Eller som den suksessrike håndballtreneren Christian Berge sier det: "Da jeg lærte meg å lytte istedenfor å prate, ble jeg en bedre trener."

Berge har lært å holde munn (foto:Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån/Aftenposten)

Heldigvis er det mulig å få hjelp. Det er faktisk både enklere og rimeligere enn å ta en MBA. Du kan lese en bok som kan motivere deg for personlig utvikling. Kathrine Aspaas er en av de som har skrevet bok om temaet. Jeg kan anbefalle "Den emosjonelle revolusjonen". Videre er Bjørge Stensbøl en av de som har livnært seg av å holde foredrag om prestasjonskulturer og sterke tilbakemeldingskultulturer - det å gi og få tilbakemelding. Hans erfaringer og perspektiver kan gi aha-opplevelser for noen og enhver. Du kan også lese om Olympiatoppens Prestasjonsprosjekt her. Du kan også ha behov for en ekstern rådgiver med erfaring. Vi bidrar gjerne og har gode referanser på området!


0 kommentarer

Comments


bottom of page