top of page

Fire grunner til å outsource rekrutteringsoppdraget

Oppdatert: 6. feb. 2023

Rekruttering er noe fleste ledere utvikler et forhold til. Det mange ting å ta stilling til, inkludert om du skal gå for intern eller ekstern rekruttering - trenger du hjelp eller kan du klare deg selv? I en mindre virksomhet er det lite rom for feilansettelser samtidig som det kan være vanskelig å ta seg råd til å kjøpe en hodejeger.En åpenbar ulempe med å velge ekstern rekruttering, er prisen. Å bruke proffe folk er dyrt. Men gjort på rett måte skal det gi en merverdi, og bli god investering. Vi er glade for at utviklerselskapet Everyday i Drammen ser det på den måten og hyret oss til oppdraget. Spørsmålet er “hvorfor gjør de det ikke selv”?


“Rekruttering innebærer en jungel av valg og vurderinger og jeg har jo mest lyst til å kode.”

Marcus er daglig leder i selskapet, utvikler selv, og er “hands on” i hverdagen. Med andre ord en travel leder. - Vi er et lite selskap som jobber med teknologi og digitale tjenester. Det betyr at vår viktigste asset er dyktige utviklere som kan kode. Vi opplever vekst i antall kunder og oppdrag, hvilket betyr at vi må øke bemanningen. Men det å ansette folk og gi fra seg oppgaver er en krevende prosess. Utviklermiljøet i Drammen ganske begrenset så vi må søke bredt for å finne den rette. Jeg er definitivt engasjert i å lande rett person i selskapet vårt, men tror det er bedre med en spesialist kan hjelpe oss. Det er jo en jungel av valg og vurderinger og jeg har jo mest lyst til å kode - de er det jeg kan, og håper den vi ansetter også skal være opptatt av. I tillegg til at det må være en hyggelig person da!Når du ringer oss for en ekstern rekruttering, hva er dine forventninger?

- Forhåpningen er at dere kan gi oss gode råd om hvordan vi kan få vist frem vårt selskap for utviklere vi ellers ikke ville kommet i kontakt med. Dere har større nettverk og mer kapasitet enn vi kan klare selv. Og det er særlig to ting vi mener det er verdifullt å få hjelp til.

  • Dere har kompetanse og overskudd til å komme opp med aktiviteter som kan kaste lys over oss som arbeidsgiver i et faglig perspektiv.

  • Dere har hjulpet oss med teamutvikling tidligere og deler perspektivet om at det å matche folk som skal jobbe bra sammen handler om mer enn bare kode. Vi må ha en som fungerer sammen med oss!


Til sist, her er noen vanlige vurderinger rundt fordeler og ulemper med å rekruttere eksternt som kan hjelpe deg i vurderingen rundt om du skal prøve rekruttere selv, eller ringe sånne som oss.


Fordeler og ulemper med ekstern rekruttering

+

-

Faglig ekspertise Et rekrutteringsbyrå rendyrker faget og kan tilby erfaring og ekspertise som er vanskelig å ha tilgang på internt

Dyrt Å outsource rekrutteringsprosessen medfører en rekke kostnader til tredjepart i form av annonsering, search, screening, intervjuer og utvelgelse. Vi estimerer ca 20% av kandidatens årslønn.

Nye, innovative ideer En stor fordel med ekstern rekruttering er at virksomheten får både frisk kompetanse og nye perspektiver. Kanskje har virksomheten din blitt faglig utdatert eller vokst seg tungrodd i gamle systemer?

Mindre kontroll Å overlate rekrutteringsprosessen til noen andre betyr også at du vil være mindre delaktig i prosessen. Dette gjør at du får mindre oversikt over viktige faktorer som faglig kompetanse, motivasjon og ikke minst hvordan selve rekrutteringsprosessen utføres.

Smartere bruk av interne ressurser En rekrutteringsprosess kan ta mye tid dersom en velger å gjøre det selv. Ved å outsource prosessen kan du bruke mer tid på kjernevirksomhet og de arbeidsoppgavene som gir størst verdiskapning!

Manglende forståelse for bedriften En ekstern rekrutterer kan ikke ha samme forståelse for bedriftens kultur, verdier og mål som en internt ansatt. Samtidig vil vi slå et slag for at det er mulig å bli godt kjent med selskapet - vi sitter ofte ute hos kunde, gjennomfører interne intervjuer og bruker tid på å bli kjent med de vi jobber med for å gjøre en best mulig jobb.

Bedre sjanse for å ansette den best kvalifiserte kandidaten Ekstern rekruttering gir bedre sammenligningsgrunnlag enn en intern rekrutteringsprosess gjør, ettersom kandidatene er flere og innehar ulik kompetanse.


Denne artikkelen er en del av vårt nyhetsbrev. Meld deg på her for seneste nytt innen ledelse og organisasjonsutvikling!

0 kommentarer

コメント


bottom of page